donderdag 27 mei 2010

Exped Downmat Slaapmatten

Je wilt een slaapmat en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Gewoon lekker slapen, daar gaat het toch om? Maar de serie Exped Downmat Slaapmatten is toch wel een erg bijzondere verzameling, die uitkomst kan bieden.


Allereerst zien ze er gewoon stoer uit. Zwart met grijs, zwarte packsack...goed, daarin zijn ze al geslaagd. Maar dat ze behalve mooi, ook nog eens doen wat je wilt (namelijk je een heerlijke en warme nachtrust geven)...wie had dat durven dromen?


Zoals we gewend zijn van Exped, is ook de DownMat slaapmat dik. Gewoon lekker dik, geschikt voor iedere ondergrond en comfortabel onder iedere omstandigheid. Van 7 cm tot maar liefst 9 cm voor de echte veeleiser. Daarnaast heeft de Downmat slaapmat een ingebouwd pompsysteem waarmee je de mat binnen no time opblaast. Handmatig, dat wel, maar het werkt verbazingwekkend goed. Behalve met de hand, kun je het ook met de mond opblazen, voor als je echt haast hebt. Wat net zo belangrijk is als opblazen, is leeglopen, en dat kan ook gemakkelijk dankzij twee grote ventielen. De ventielen zijn plat zodat je er geen last van hebt als je erop ligt en er geen beschadigingen aan kunnen komen. Maar dan komt het: De slaapmat is geïsoleerd met dons. Met ganzendons. Uiteraard met de bedoeling om je warm te houden wanneer de ondergrond z'n best doet om je te onderkoelen en warempel...het werkt ontzettend goed. Uiteraard helpt de dikte van de mat ook goed, dat zien we bij de exped synmat slaapmatten , maar dankzij de donsvulling is zelfs bevroren grond geen reden om niet weg te dromen. De modellen downmat slaapmatten en specificaties zijn als volgt:


Exped DownMat 7 Pump
Maat: 183x52x7 cm
Gewicht: 880 g
Packsack 18 g
Pakvolume: 23x16 cm
Temperatuur: -24°C

Exped DownMat 7 Pump DLX
Maat: 197x65x7 cm
Gewicht: 1140 g
Packsack 19 g
Pakvolume: 27x14 cm
Temperatuur: -24°C

Exped DownMat 9 Pump
Maat: 183x52x9 cm
Gewicht: 980 g
Packsack 17 g
Pakvolume: 24x16 cm
Temperatuur: -38°C

Exped DownMat 9 Pump DLX
Maat: 197x65x9 cm
Gewicht: 1250 g
Packsack 24 g
Pakvolume: 27x16 cm
Temperatuur: -38°C

Zoals je ziet verschilt het per dikte en per maat. De 7 serie zijn 7 cm dik, de 9 serie zijn 9 cm dik. Daarnaast zijn er de standaard en DLX modellen. De standaard is 183 cm lang en 52 cm breed, de DLX modellen maar liefst 197 cm lang en 65 breed. Voor de gelegendheids buitensporter betekent dit dat het ook als logeerbed gebruikt kan worden. In ieder geval is de Exped Downmat slaapmat een investering die het waard is en niet teleur zal stellen. En daar heeft deze serie slaapmatten genoeg awards voor binnengesleept om zich te bewijzen..




We hopen dat dit je een beter inzicht heeft gegeven en je een keuze hebt kunnen maken of en welke Downmat het beste bij jou past. Je kunt de gewenste mat bestellen in onze webwinkel in de sectie Exped slaapmatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten